آموزش حقوق

وثیقه دادگاه و قوانین آزادی مشروط کیفری

تامین وثیقه

تعریف وثیقه چیست

وثیقه که آن را گاهی قرار وثیقه می‌گویند. در واقع می‌تواند شامل یک مبلغ دارایی ( مالی ) یا یک دارایی غیر منقول باشد که در برابر یک شرط پیش طرف قرارداد یا دادگاه قضایی قرار می‌دهند. اما این که معنای این واژه چیست باید گفت در معنا واژه ی وثیقه به معنی استوار و مستحکم و آن چیزی که می‌توان به آن اعتماد کرد است. به زبان دیگر می‌توان آن را محکم‌کاری نیز نامید!

جهت دریافت مشاوره تلفنی و حضوری و دسترسی به بهترین وکلای پایه یک دادگستری متخصص در شیراز می‌توانید با شماره تماس های این دفتر در تماس باشید:

مشاوره حقوقی تلفنی

آزادی با تامین قرار وثیقه

اکنون به موضوع آزادی با وثیقه خواهیم پرداخت. این مفهوم یعنی آزادی با تامین قرار وثیقه این معنی را می‌رساند که متهم پرونده دادگاه یا… تا زمانی که دادگاه دعاوی او با حضور وکیل و موکل و قاضی و .. تشکیل خواهد شد نیازی به ماندن در زندان نداشته باشد و در بیرون از زندان به سر ببرد.

متهم تا زمان تشکیل داده، در خارج از زندان است ولی در زمان تشکیل دادگاه باید پاسخ گوی اتهام های مطرج شده باشد و اگر در این دادگاه مجرم شناخته شد باید برای طی دوران محکومیت خود به زندان بازگردد.

سند ملکی

سند ملکی

مبلغ وثیقه آزادی مشروط

معمولا این موضوع به قاضی مربوط است. یعنی برای آزاد کردن مشروط شخص زندانی موکل، وکیل می‌توان درخواست آزادی مشروط را با قاضی مطرح کند و بسته به میزان جرم و اهمیت پرونده ی قضایی وی مبلغی متناسب با آن در نظر گرفته می شود. این میزان از مبلغ وثیقه برای آزادی مشروط و محدودیت های آن را قاضی پرونده ی مورد نظر تعیین خواهد کرد.

تامین کیفری

برپایه ی ماده ی 132 قانون دادسری کیفری مصوب این موضوع به این شکل تعریف شده است: «برای دسترسی به متهم و حاظر شدن سر وقت وی در مواقع بایسته و جلوگیری از گریختن یا پنهان شدن یا تبانی کردن با اشخاص دیگر، قاضی پرونده موظف است که پس از تفهیم اتهام شخص متهم و وکیل وی، یکی از قرارهای تامین کیفری را صادر نماید.»

وجه نقد

وجه نقد

عدم حضور در دادگاه پس از تامین وثیقه

اما اگر متهم پس از تامین وثیقه و پرداخت آن در دادگاه حضور پیدا نکند. برپایه ی ماده ی 140 قانون آیین دادرسی کیفیری: «هر زمان متهمی که لزوم حضور یا التزام یا قرار آزادی مشروط داده است در زمانی که باید در دادگاه حضور یابد، از این امر سرباز زند و این عدم حضور موجه نباشد، وجه التزام به دستور رئیس حوزه ی قضایی از متهم دریافت و مبلغ مورد نظر ضبط خواهد شد.

اگر کس دیگری از متهم کفالت کرده و یا برای وجه بسپرد و متهم در هنگانی که باید در دادگاه حاضر نشوید، به کفیل یا به معنای دیگر کسی که وجه را گذاشته، اخطار می شود طی 20 روز متهم را تسلیم کند. اگر این مورد انجام نشود و ابلاغ واقعی اخطاریه به دستور رئیس حوزه ی قضایی وجه الکفاله دریافت و مبلغ مورد نظر ضبط خواهد شد»

چه اموالی می تواند انواع وثیقه باشد؟

برپایه ی استناد به بند 4 ماده‌ی 132 قانون آیین دادرسی کیفری اموالی که می تواند به این عنوان به مقام قضایی اعلام شود شامل: وجه نقد، ضمانت نامه بانکی یا دارایی منقول و غیر منقول باشد. برای نمونه خودرو و وسیله ی نقیله، و اموال غیر منقول مانند زمین و خانه باید از طریق دریافت و بازداشت سند مالکیت انجام شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *